Om Smykke.net

Smykke.net er resultatet af en god blanding af inspiration, evner, nysgerrighed, leg, og lyst til at bruge hænderne til kunsthåndværk og smykkefremstilling.

smykke.net i formhuset
2024 Formhuset

Smykke.net ejes af Lene Emanuel.

Jeg laver selv smykkerne og indarbejder birk, eg, kirsebær, perlemor, akryl og biobaseret plast i glade farver.

Jeg tegner og enten laserskærer eller 3d printer smykkerne.

Nogle af træsorterne laver jeg selv, og andre er det muligt at købe færdige.

Perlemor er fra en familiedrevet virksomhed i New Zealand, hvor de fremstilles af tynde skiver af Abalone skal, bæredygtigt fremskaffet – hver dykker registrerer hvor og hvor mange Abalone skaller der indsamles.  Skalskiverne bliver specielt bundet sammen til et ark. Skal pladerne er belagt med en blank finish. Der er ikke 2 ens områder på perlemorspladen.

Ofte er det tilfældigheder der lige giver inspirationen sammen med de forskellige materialer og farver der giver lige det smykke. Inspirationen til motiverne kommer fra forskellige steder fra, f.eks er Nordlys og isbjerge motiverne kommet til efter et besøg til Grønland. Når det bliver forår får jeg som regel de lyse farver og sol, sommer, vand motiver i spil. Og vinter kalder på hjerte og træ-motiver.

Senest er 3D print blevet tilføjet som en del af det kreative univers. 

De 3D printede smykker er printet i PLA der er en biobaseret plasttype der består af majsstivelse. Jeg har lige fundet noget filament fra Frankrig lavet med genbrugsmaterialer bla. Kaffe, muslinger, tennisbaner, træ, øl og korn, som jeg er ved at afprøve.

Smykke.net er startet i 2020 som et hobbyprojekt i Orange Makerspace på Musicon i Roskilde, og er primært at finde på Markeder  hvor jeg ofte har hjælp af min datter og  fra marts 2024 er jeg at finde i Formhuset på Musicon.

Efter aftale kan der afhentes smykker i Vor Frue, 4000 Roskilde.